Juventas: Zaštititi dostojanstvo svih u Crnoj Gori

Direktor Osnove škole “Štampar Makarije” Novica Gačević, treba da disciplinski odgovara i da se izvini cjelokupnoj javnosti, jer je u komunikaciji sa novinarima „Pobjede“, zabrinutu roditeljku okarakterisao sa „dokona žena“, za koju nema vremena jer u Podgoricu stiže patrijarh.

To je poruka iz nevladine organizcaije Juventas iz koje su kazali da ih je veoma uznemirila mizogina izjava direktora podgoričke škole.

“Ovo je izjava zbog koje g-din Gačević treba makar disciplinski da odgovara, nakon što se izvini ne samo osobi koju je uvrijedio, nego i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti. Učestvovanje u ma kojem vjerskom obredu je privatna stvar koja je vezana za privatno vrijeme, dok je adekvatna komunikacija sa roditeljima jasno dio opisa posla direktora škole”, poručili su iz Juventasa.

Podsjetili su da je Crnu Goru, kako se navodi u saopštenju Juventasa, sa pravom zastrašio upitnik koji je, distribuiran učenicima u Osnovnoj školi „Štampar Makarije, a kojim se, kako pretpostavljaju testiraju vrjednosni stavovi, a koji sadrži puno govora mržnje, diskriminatornih stavova i uvreda na račun brojnih grupa…

NIKŠIĆ PROGNOZA