Jovanović sa Neđešijem: Raditi na saradnji u oblasti turizma i kulture

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović danas je upriličio prijem za ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija i njegovog saradnika, prvog savjetnika Petera Kaproncaija.

Kako navode iz kabineta, njih dvojica saglasili su se sa tim da je poželjno raditi na produbljivanju postojeće saradnje u svim oblastima, posebno u oblasti turizma i kulture.

S tim u vezi, a imajući u vidu da je Budva ušla u finale borbe za titulu Evropske prestonice kulture za 2028. godinu, ambasador je iskazao podršku i spremnost za saradnju u ovim i svim drugim oblastima koje mogu biti od zajedničkog interesa.

Ovom prilikom, predsjednik Skupštine opštine predstavio je neke od najvažnijih investicionih projekata koje je Opština planirala u narednom periodu: izgradnja opšte bolnice, promenada Jaz – Buljarica sa šetalištem Stari Grad – Bečići.

Na sastanku je bilo riječi i o austrougarskom ratnom brodu-krstarici, koji je 16. avgusta 1914. godine potopljen u blizini Petrovca. U vezi sa tim, a sa željom da se poginulim vojnicima podigne spomen-obilježje, njegova ekscelencija obratila se predsjedniku Skupštine opštine za podršku u realizaciji istog, s obzirom da Skupština opštine, a uz prethodno pribavljenu saglasnost Ministarstva kulture Crne Gore, donosi Program podizanja spomen-obilježja u opštini Budva.

Ambasador je istakao da bi bratimljenje Budve sa nekim od mađarskih gradova bio odličan način da se ojača saradnja između dvije prijateljske zemlje, sa čime se predsjednik Skupštine opštine saglasio.

Ispred Opštine Budva, pored predsjednika Skupštine opštine Budva, sastanku je prisustvovala Glavna administratorka Opštine Budva, gđa Nevenka Božović Jovović.

Izvor: Vijesti

Foto: Skupština opštine Budva

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA