Jakšić – Stojanović: Ministarstvo će fokus usmjeriti na dalje jačanje obrazovnog sistema

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić – Stojanović primila je u zvaničnu posjetu britansku ambasadorku Don Meken i tom prilikom naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom razgovora, posebna pažnja je posvećena dugogodišnjoj pozitivnoj saradnji između dvije države u oblasti prosvjete i nauke, kao i projektu „Škole za 21. vijek”, koji je sprovodio Britanski savjet, a finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, i time djeci širom Crne Gore dala priliku da budu dio evropskog obrazovnog prostora, ali i nastavnom kadru da usavrši svoja znanja.

„Sprovođenje ovakvih projekata imaće punu posvećenost i podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija“, dodaje se u saopštenju.

Jakšić – Stojanović je naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu, kao i da će njen resor svoj fokus usmjeriti na dalje jačanje obrazovnog sistema, kao i njegovu reformu na svim nivoima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje dualnog obrazovanja na našem i engleskom jeziku.

Meken je podsjetila da je Britanski savjet sproveo trogodišnji program podrške razvoju kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana.

„Tim programom su škole svojim učenicima omogućile da steknu vještine kritičkog mišljenja, koje su od suštinskog značaja za generacije 21. vijeka“, navodi se u saopštenju.

Obje strane su, kako se navodi, iskazale spremnost za dalju saradnju, a sve sa ciljem izgradnje društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena i napretka.

Foto: MPNI

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents