Jakšić Stojanović i Marsel: Italija je tradicionalno dobar partner

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, razgovarala je sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori,  Andreinom Marselom.

– Tokom srdačnog i prijateljskog razgovora, istaknuto je da je dosadašnja saradnja dvije zemlje u oblasti obrazovanja bila veoma uspješna, a akcenat je stavljen na zajedničke aktivnosti koje predstoje u narednom periodu. Republika Italija je tradicionalno dobar partner u projektima koji se odnose na unapređenje visokog obrazovanja i projekte kreditne mobilnosti- navodi se u saopštenju.

Sagovornice su podsjetile na uspješnost ranije potpisanih sporazuma, od kojih su najznačajniji ygovori u okviru programa Tempus kao i Erasmus plus. 

Ministarka Anđela Jakšić Stojanović i ambasadorka Andreina Marsela sa zadovoljstvom su za 15. decembar najavile održavanje manifestacije “Nacionalni dan svemira” koja je namijenjena učenicima srednjih škola koji uče italijanski jezik kao drugi strani jezik i izučavaju predmet fizika.

Foto: MPNI

NIKŠIĆ PROGNOZA