Izvršiće neophodnu komunikaciju i pripremiti đačke kartice

Predstavnici Ministarstva prosvjete i Glavnog grada Podgorice, danas su u prostorijama Ministarstva prosvjete održali sastanak povodom Odluke Glavnog grada da svi učenici sa teritorije Podgorice ove školske godine imaju besplatan prevoz.

Prema Odluci Glavnog grada korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika.

“Dogovoreno je da se tokom septembra izvršiti neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada, te da će se taj period iskoristiti za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Na sastanku je bilo riječi i o međugradskom prevozu, posebno zbog činjenice da veliki broj učenika sa teritorije Glavnog grada putuje u susjedne opštine Golubovci, Danilovgrad i Tuzi.

Sastanku su u ime Ministarstva prosvjete prisustvovali Goran Radević, direktor Direktorata za visoko obrazovanje, zadužen za učenički standard, Slobodan Savović, direktor Direktorata za srednje obrazovanje i Tatjana Ilić, savjetnica u Direkciji za učenički i studentski standard, dok su Glavni grad predstavljali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović sa saradnicima i Radoš Zečević, direktor preduzeća Putevi d.o.o.

Foto: Ministarstvo prosvjete

NIKŠIĆ PROGNOZA