„Izuzetna važnost saradnje privrede i sektora obrazovanja“

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović sastala se sa predsjednicom Privredne komore Crne Gore Ninom Drakić i njenim saradnicima.

Kako je saopšteno iz MPNI, tokom sastanka naglašena je važnost međusobne saradnje između sektora obrazovanja i privrede. Razgovaralo se o implementaciji dobrih praksi i modela koji bi mogli poboljšati uslove na tržištu rada.

Jakšić Stojanović je istakla predanost osposobljavanju mladih za uspješan ulazak na tržište rada, naglašavajući ključnu ulogu obrazovnog sistema u ovom procesu.

“Drakić je apostrofirala značaj kvalitetne saradnje Komore i Ministarstva u cilju unapređenja ambijenta za poslovanje i razvoja obrazovnog sistema. Istakla je doprinos ove asocijacije razvoju stručnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja kroz realizaciju brojnih projekata i edukativnih aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Poseban fokus bio je na rješavanju trenutnih izazova unutar sistema, a ministarka je izrazila spremnost za partnerski pristup kako bi se zajedno pronašla održiva rješenja. Ovo partnerstvo između sektora obrazovanja i privrede ima za cilj stvaranje povoljnog okruženja za razvoj i napredak, kako pojedinaca, tako i privrednog sektora.

Očekuje se da će se ova saradnja rezultirati konkretnim inicijativama i projektima koji će unaprijediti obrazovni sistem, olakšati pristup tržištu rada mladima, te doprinijeti održivom ekonomskom razvoju.

U radu sastanka učestvovali su i potpredsjednik Privredne komore Dragan Kujović i direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Mladen Perazić.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents