Istanbul ISKI i Opštine Rožaje potpisali Memorandum o razumijevanju

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović i generalni direktor Uprave za vodovod i kanalizaciju Istanbul Republika Türkiye, Dr. Şafak BAŞA potpisali su danas Memoranudm o razumijevanju, saopšteno je iz Opštine Rožaje.

Ovaj Memorandum o razumijevanju postavlja principe i razumijevanje između Gradske Opštine Istanbul – Uprava za Vodovod i Kanalizaciju Istanbul i Opštine Rožaje da sarađuju na jačanju bilateralnih odnosa, razmjeni znanja i iskustva, tehničkoj podršci i stvaranju polja za obuku.

Husović je istakao značaj potpisivanja ovog memoranduma koji će predstavljati nove mogućnosti u pogledu rješavanja izazova i aktivnosti koje vodimo u oblasti unapređenja sistema vodosnadbijevanja, upravljanja otpadnim vodama kao i zaštite životne sredine.

Šafak Baša, generali direktor za vode i otpadne vode Istanbula ISKI je izrazio zadovoljstvo zbog posjete opštini Rožaje i istakao da ima posebne emocije i simpatije prema Crnoj Gori. Radi se o jednom od najvećih preduzeća u Istanbulu, koje opslužuje preko 15 miliona ljudi sa godišnjim budžetom od oko jednu milijardu dolara.

Potpisivanjem ovog memoranduma, Opština Rožaje postaje prva opština u Crnoj Gori koja će imati formalnu saradnju sa ovom turskom firmom koja je u državnom vlasništvu i ima sličnu saradnju sa još 70 država.

Ceremoniji svečanog potpisivanja memoranduma o saradnji pored Predsjednika Opštine prisustvovali su Almir Avdić predsjednk Skupštine opštine, potpredsjendici opštine Redžep Kurbardović i Ismet Kalač, direktor doo „Vodovod i kanalizacija Senad Mujević i šef Kabineta predsjednika Emir Kuč.

Foto: Opština Rožaje

NIKŠIĆ PROGNOZA