Injac: Svijest o zaštiti životne sredine utemeljena u viziji razvoja Podgorice

Svijest o zaštiti životne sredine utemeljena je u viziji razvoja Podgorice, kazala je gradonačelnica Olivera Injac, otvarajući manifestaciju „Obrni krug za planetu“, kojom je u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” obilježen 22. april – Dan planete Zemlje.

“Posebna mi je čast što, u osnovnoj školi čiji sam bila đak, imam priliku da govorim na obilježavanju Dana planete Zemlje. Korijen svake društvene promjene potiče od dječjih srca i na nama je da posebnu pažnju posvetimo djeci i njihovom odnosu prema životnoj sredini i okruženju”, kazala je Injac i dodala da je obaveza da “svi zajedno – našu planetu učinimo boljim mjestom za život”.

Gradonačelnica se, kako je saopšteno iz PG Biroa, u ime Glavnog grada zahvalila što prosvjetni radnici, djeca i njihovi roditelji ovakvim događajima promovišu zdrave stilove života i dobre stečene navike prenose na neke nove generacije.

Glavni grad je podržao manifestaciju tokom koje je organizovana i biciklistička vožnja od škole “Vuk Karadžić” do arheološkog lokaliteta Duklja, kako bi se dodatno promovisao istorijski i turistički značaj tog mjesta i promovisale alternativne mogućnosti prevoza u gradskom saobraćaju.

“Hvala vam i što promovišete naše turističke potencijale kao značajan resurs Podgorice koji zaslužuje posebnu pažnju u narednom periodu”, zaključila je Injac.

Izvor: Vijesti

Foto: PG Biro

NIKŠIĆ PROGNOZA