Injac sa predstavnicima IRF-a: Intenzivirati saradnju u cilju poboljšanja uslova za život u Podgorici

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa delegacijom Investiciono-razvojnog fonda na čelu sa izvršnom direktoricom Irenom Radović i predsjednikom Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem.

Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević, bila je dalje snaženje partnerstva sa IRF-om, sa fokusom na tekuće i planirane aktivnosti u cilju realizacije infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti Glavnog grada.

„Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice, prvenstveno sa ciljem rješavanja gorućih problema u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, digitalizacije, podsticaja razvoja privrede sa posebnim akcentom na unapređenje projekata i pozicije žena i mladih u biznisu, kao i brojnih drugih projekata, čija realizacija predstavlja nužnu pretpostavku za unapređenje uslova života“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Sagovornici su, kako se navodi, razgovarali i o mogućnosti da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

„Na sastanku je iskazana spremnost i posvećenost snaženju saradnje u narednom periodu, u cilju ubrzanog privrednog razvoja grada u cilju unapređenja kvaliteta života za više od oko jedne trećine građana Crne Gore koji žive u Podgorici“, zaključili su iz Glavnog grada. 

Izvor: Dnevno

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA