Incident u manastiru Sveta Trojica: Vrijeđani monasi a stado koza otjerano u centar grada

U pljevaljskom manastiru Sveta Trojica danas se desio neobičan incident. Za sada još uvjek nepoznato lice vrijeđalo je tamošnje monahe, radnike i goste a potom je stado koza, koje se nalazi u vlasništvu manastira otjerano u centar grada. Incident se desio neposredno po odsluženoj Svetoj liturgiji, kada je još uvjek znatan broj vjernika bio u manastiru.

-Osoba koja je danas u manastiru Sv. Trojice uznemiravala bratiju, radnike i prisutne goste a zatim otjerala koze u centar grada, napisano je fejsbuk stranici „Pravoslavna Pljevlja“.

Stado koza se duže vrijeme kretalo centralnim gradskim ulicama zadržavalo ispred radnji i lokala, dok na kraju nije usmjereno opet prema manastiru Sveta Trojica, koji se nalazi sa druge strane Gradskog parka. Pojava koza u centru grada zbunila je Pljevljake, međutim, u tom momentu se nije znalo šta se prethodno desilo.

Prije pet godina desio se sličan incident. Tada se stado koza pojavilo u centru grada. Tom prilikom monahe i radnike u manistiru niko nije vrijeđao.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA