IJZ:Tužilaštvo da provjeri da li je Pavličić u nedjelju bila u Institutu

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore obratio se Osnovnom državnom tužilaštvu  u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti vezano za jučerašnju objavu „Alternativa Crna Gora“ na društvenoj mreži Facebook. Iz IJZ podsjećaju da je na fb profilu „Alternativa Crna Gora“dine objavljeno Miljana Pavličić, u nedelju u kasnim popodnevnim satima, bila u prostorijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i da je zajedno sa radnicima pravne službe uništavala dokumentaciju.

„Prema informacijama Instituta Miljana Pavličić je posljednji put bila u Institutu za javno zdravlje Crne Gore dana 22.11.2023. godine kako bi se izvršila primopredaja svih stvari iz njene kancelarije, kao i stvari koje su bile u njenom posjedu, a pripadaju Institutu. Imenovana je tada vratila i svoju identifikacionu karticu za ulaz u našu ustanovu, što je sve konstatovano zapisnikom.Napominjemo da smo u petak, 24.11.2023. godine promijenili bravu u kancelariji u kojoj se nalazi pravna služba, kao i da se ključ od te kancelarije ne nalazi čak ni u portirnici Instituta kako ne bi došlo do neke zloupotrebe“, saopštili su iz IJZ.

Naglašavaju da su zbog negativnih navoda u medijima kojima je Institut za javno zdravlje Crne Gore izložen u posljednje vrijeme proslijedili zahtjev Osnovnom državnom tužilaštvu  u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti.

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents