Igor Ćulafić novi savjetnik za sportska pitanja u FK Sutjeska

Novi Savjetnik za sportska pitanja i transfere Sutjeske  biće dugogodišnji crnogorski sportski novinar Igor Ćulafić, saopštio je nikšićki klub.

„Ćulafić je karijeru počeo u RTV Elmag 1998. godine, a nakon toga nastavio na televiziji PINK M. Kao urednik sportskog progama dao je veliki doprinos da televizije na kojima je bio angažovan budu ubjedljivo najgledanije u tom periodu u Crnoj Gori. Od januara 2022. godine bio je urednik sportskog programa na RTV Nikšić, dok je u međuvremenu radio u sportskoj redakciji dnevnog lista Dan, zadužen za međunarodni fudbal. Bio je selektor fudbalske reprezentacije sportskih novinara CG koja je 2016. godine u Hrvatskoj osvojila, do sada jedini put, prvenstvo Jugoistočne Evrope u konkurenciji 11 država. Kao akreditovani novinar pratio je sve najveće sportske događaje od Olimpijskih igara, preko evropskih i svjetskih prvenstava u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, vaterpolu… Na Univerzijadi u Gvangdžuu u Južnoj Koreji 2015. godine bio je šef medijskog pula reprezentacije Crne Gore. Godine 2003. i 2006. bio je jedini akreditovani novinar sa prostora Balkana na Super Bowl-u, najvećem sportsko zabavnom događaju u SAD.

Od strane kolega je  2014. godine, zabran je za najboljeg sportskog novinara Crne Gore. Dobio je i priznanje za najboljeg sportskog novinara Nikšića za prethodnu 2022. godinu.

Ćule, dobro došao!“, saopštila je Sutjeska.

Foto: FK Sutjeska

NIKŠIĆ PROGNOZA