Hoklica d.o.o. neće potpisati ugovor sa Nacionalnim parkovima

Iz Hoklica d.o.o. saopštili su da, uvažavajući crnogorsku javnost, sve eko-aktiviste, kao i privrednike sa prostora Durmitora da neće potpisati ugovor sa Nacionalnim parkovima.

„lako smo u jasnoj zakonskoj proceduri odabrani kao zakupci planinarskog doma Sušica, ocjenjujemo neprimjerenim i krajnje nekorektnim uvlačenje našeg projekta u dnevnopolitičke igre od strane pojedinih medija i NVO aktivista radi njihovih partikularnih interesa“, navodi se u saopštenju.

Uprkos tome, dodaju, zarad zaštite integriteta njihove nove, ali, prema njihovim riječima, veoma ambiciozne kompanije sa čistim namjerama, obavještavaju javnost da neće potpisati ugovor sa Nacionalnim parkovima Crne Gore.

„Istovremeno, očekujemo skorije raspisivanje novog javnog poziva na koji ćemo se sa zadovoljstvom prijaviti, uvjereni da će naš dominantni biznis plan, u što većoj konkurenciji i objektivnom izboru od strane Nacionalnih parkova, ponovo biti izabran“, ističu u saopštenju.

Za razliku od mnogih, dodaju, njihov cilj nije bavljene politikom pa ni u narednom periodu neće da ih iko uvodi u takva „nadgornjavanja“. 

„Sigurni u sopstvene kapacitete za bavljenje turističko ugostiteljskom djelatnošću, razrađeni plan, sredstva – volju za adekvatnu valorizaciju planinarskog doma Sušica, dajemo priliku svima drugima, koji su bili bučni prethodnih dana, ali i onima sa iskrenim namjerama, da kroz biznis plan pokažu svoju viziju i zajedno sa nama participiraju na novom javnom pozivu u bliskoj budućnosti“, zaključuju u saopštenju.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA