Hodžić: Policija će pojačati prisustvo u blizini moje kuće

Građanski aktivista Demir Hodžić sastao sa ministrom unutrašnjih poslova, Filipom Adžićem, a tom prilikom razgovarali su o napadima na njega i njegovu porodicu.

Kako je saopštio Hodžić, ocijenjeno je da je policija svoj posao odrađivala profesionalno, a oni će pojačati prisustvo u blizini Hodžićeve kuće.

– Takođe će nastaviti da sprovode aktivnosti na pronalaženju i procesuiranju svih koji su povezani sa napadima, prijetnjama i provokacijam. Sve navedeno u cilju sprečavanja novih napada na mene i moju porodicu. Želim podsjetiti javnost da mi je u prethodnih mjesec dana više puta direktnim napadima bio ugrožen život, da sam dobio nedvosmislene prijetnje da ću biti ubijen, da je moja kuća više puta bila izložena napadima i upadima u dvorište, poslednji put od strane 30 lica. Moja maloljetna djeca od tri i sedam godina preživljavaju svaku noć traume. I sve ovo se dešava iz razloga što sam građanski aktivista koji se bori za multikulturalnu Crnu Goru jednaku za sve građane, kao i iz razloga što sam u prethodnih godinu dana, u naselju u kojem živim i u blizini osnovne škole Božidar Vuković, sprečavao kriminalne radnje poput pokušaja silovanja, prodaju narkotika, krađe, na dan izbora sprečavao ucjene i zastrašivanje građana da glasaju za nekadašnji režim, i o svemu navedenom obavještavao javnost – naveo je Hodžić.

On je naglasio da pravosudne institucije nisu odrađivale posao kako treba, i umjesto da većinu napada kvalifikuju krivičnim djelima shodno zakonu, sve su preusmjerili na prekršajne kazne, a prekršajne kazne su bile uslovne.

Kako je dodao, to je ohrabrivalo napadače da nastave sa napadima.

– Shodno tome građani i ja ćemo organizovati proteste.  Druga tema razgovora je bila usko vezana sa prvom, a to je visoka stopa kriminala i bezbijednost oko osnovnih škola u najvećem naselju u Crnoj Gori, odnosno na Koniku. Informisan sam da su ministar i direktor policije imali ozbiljne razgovore na tu temu i da se treba očekivati veće prisustvo policije, pošto je sad prisutna samo jedna patrola za Konik i Stari aerodrom, kao i da će napraviti strategija i plan s ćiljem smanjenja stope kriminala. To će biti odgovor na moju i inicijativu mještana Konik koji su zabrinuti za bezbijednost svoje djece jer su narko dileri prisutni oko škola, takođe su zabrinuti zbog velikog broja krađa – naglasio je on.

Hodžić je kao građanski aktivista, zahvalan  ministru, direktoru policije, načelniku OD Podgorica što su za razliku od prethodnih struktura spremni da riješe probleme velikog broja građana i naselje Konik naprave bezbednijim i normalnijim za život.

– Posebno sam zahvalan ministru unutrašnjih poslova koji je mene i moju porodicu prije dva dana posjetio i dao nam nedvosmislenu podršku – zaključio je on.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA