Hitnoj pomoći u Beranama uručeno novo sanitetsko vozilo

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore dr Vuk Niković uručili su danas novo sanitetsko vozilo jedinici Zavoda za HMP u Beranama. Novac za nabavku obezbjeđen je iz kapitalnih izdataka Zavoda za HMP za 2023. Godinu.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić istakao je da će novo sanitetsko vozilo mnogo značiti jedinici u Beranama.

“ Ovakve stvari se ne dešavaju tako često. Mi kao zdravstvani sistem smo krenuli u ozbiljne reforme, prije svega u kadrovskom smislu, a onda I reforme u infrastrukturi I opremi. Ovo je momenat koji pokazuje naš put, koji je nezaustavljiv, u pravcu stvaranja što boljih uslova za rad naših zdravstveih radnika ali I ono zbog čega smo svi tu, zbog naših pacijenata I kvalitetne zdravstvene zaštite”, naveo je Šćekić.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuk Niković najavio je adaptaciju jedinica ZHMP u Beranama, Budvi, Baru, Nikšiću I Bijelom Polju.

“Vozni park Zavoda nije se obnavljao zadnjih 10, 12 godina, tako da, ako nastojimo da u sjevernim opštinama imamo brzi transport I adekvatnu uslugu hitne medicinske pomoći, onda zamislite koliko je to odgovoran posao. U narednom periodu adaptiraćemo jedinicu u Beranama, koja se nikad nije adaptirala. U razgovoru sa ministrom zdravlja, kada smo se prvi put sreli, dogovorili smo da ćemo zapuštene I devastirane jedinice u Bijelom Polju, Beranama, Baru, Budvi I Nikšiću adaptirati I, kao što je najavio ministar, za 10 dana ćemo imati raspisan tender, obezbjeđena su sredstva koja se nikad u istoriji Zavoda nisu obezbijedila”, istakao je Niković.

Primopredaji ključeva prisustvovao je I predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović.

Vrijednost sanitetskog vozila je 52.700 eura sa PDV-om.

foto:ilustracija/CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA