Herceg Novi: Vidak Krivokapić uz najmilije proslavio 100. rođendan

U prisustvu najmilijih, supruge Danice (92), djece, unučadi, praunučadi i brojnih prijatelja, Vidak Krivokapić je prije nekoliko dana proslavio 100. rođendan.

Deda Vidak, rodom iz sela Cuce, u Herceg Novom od 1982. godine, kaže da njemu i Danici život nije bio lak, ali ističe da je njihov najveći uspjeh i najljepši rođendanski poklon velika i zdrava porodica.

„Danica i ja imamo četvoro djece, desetoro unučadi i 21 praunuče. Šta čovjek više može poželjeti! Inače, moja braće i sestre, majka, djed i stric su svi živjeli preko 100 godina. Dok smo živjeli na selu bili smo velika sirotinja, tada se obrađivao svaki centimetar zemlje, a od alata smo imali motiku, dikelu i drveno ralo. Otac je otišao da radi u Ameriku, a mi smo pomagali majci na selu koliko smo mogli, sve teške poslove je sama radila“, kazao je deda Vidak.

Sa bakom Danicom, 5. novembra 2021. proslavio je dijamantsku svadbu, a kako je istakla, od 1951. od kada su zajedno, do danas nikad se nisu posvađali.

„Uvijek smo se lijepo slagali, zadovoljna sam bila tada a zadovoljna sam i sada. Pored sebe sam uvijek imala dobrog domaćina i uz njega se nisam bojala ničega, ni velikog rada, ni da će mi nešto faliti. Živimo složno od prvog dana“, s ponosom kaže baka Danica.

Njihovo najmlađe dijete, kćerka Rada Vujičić se zahvalila svima koji su uveličali Vidakov 100. rođendan, posebno porodici koja je došla zbog ove prilike „iz daleka“.

Uz pjesmu, čašicu razgovora, u sklopu proslave Vidakovi praunuci su recitovali pjesmice posvećene pradedi.

foto:RTHN

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA