Grupa građana organizuje protest ispred Vlade 9. maja: „Sa budućnošću Crne Gore nema igre“

Grupa građana najavila je da će, u utorak 9. maja u 18 sati, ispred Vlade Crne Gore održati protest “Mi smo Evropa”, simbolično uvezan sa danom EU.

Građanke i građani, kako su saopštili, obratiće se predstavnicima Vlade Crne Gore koja je dobila povjerenje da radi na EU agendi i daljoj integraciji da ih podśeti na sve ono što je bio glavni razlog ukazivanja povjerenja.

“Vlada gospodina Abazovića nema podršku i povjerenje građana, zbog direktnog ugrožavanja integracije Crne Gore u Evropsku uniju kada su za to postojali istorijski dobri uslovi, tokom 2022, kada je EU otvorila vrata za Crnu Goru. Umjesto posvećivanja ovome zadatku od opšteg interesa, Abazović je počinio niz ozbiljnih djela u suprotnosti sa zakonima i Ustavom i ugrozio naš dalji progresivan put ka EU. U ovoj misiji uništavanja crnogorske EU perspektive snažno mu se pridružuje gospodin Jakov Milatović, stalnim insistiranjem na pogubnom ulasku u Otvoreni Balkan. Ovakva agenda nije prioritet za crnogorske građane”, navodi se u saopštenju grupe građana.

Bezbjedonosna situacija je, kako navode, već izvjestan vremenski period nepovoljna zbog uticaja grupa koje “šire netrpeljivost, mržnju koje eskaliraju incidentima i ozbiljnim nasiljem”.

“Takvim situacijama svjedočimo intenzivno u posljednje vrijeme, a dio uticaja u ovim djelatnostima imaju razna bratstva pri crkvi Srbije. Ovom prilikom takođe tražimo od nadležnih organa da zaštite građane i da se počnu baviti uzrocima uvećanog nasilja. Već snose dio odgovornosti, zbog toga što nasilnici nisu adekvatno tretirani i ośećaju se zaštićeno. Ovom prilikom ih pozivamo da ozbiljno razumiju odlučnost građanki i građana da koristeći sve zakonske i demokratske metode neće odustati od EU integracija i daljeg praćenja rada svih onih koji obavljaju javnu dužnost i čine vlast. Sa budućnošću Crne Gore i onih koji dolaze nema igre”, poručila je grupa građana.

izvor:AntenaM

foto:grupa građana

NIKŠIĆ PROGNOZA