Greška ili reklama privatne laboratorije u podgoričkom Domu zdravlja

Na reklamnom panou u podgoričkom Domu zdravlja prethodnih dana navodno se emitovala reklama privatne zdravstvene ustanove, tačnije njihove laboratorije koja pruža iste usluge kao i ta javna ustanova.

Građani koji su se zatekli u čekaonici, čekajući pregled kod izabranog doktora, fotografisali su reklamni pano na kojem je emitovana reklama o otvaranju privatne laboratorije na novoj adresi u Podgorici. Iz menadžmenta, međutim, tvrde da su reklamni totemi već duže vrijeme ugašeni, jer u narednom periodu planiraju emitovanje korisnih informacija za pacijente koji se tiču rada ustanove, te da je vjerovatno u pitanju greška.

Pacijenti koji su “Vijestima” dostavili fotografije tvrde da je ovo je prvi put da su primijetili da se u javnoj zdravstvenoj ustanovi reklamira privatna, dok su do sada na panoima uglavnom imali priliku da vide promovisanje farmaceutskih proizvoda, kao što su suplementi ili sirupi za djecu.

Direktor Doma zdravlja Glavnog grada Danilo Jokić “Vijestima” je kazao da su reklamni totemi već duže ugašeni. Reklama je, tvrdi, bilo u prethodnoj godini, ali je naredbom takva vrsta promocije zabranjena.

Direktor ove ustanove kazao je da u narednom periodu namjeravaju da uz pomoć ovih uređaja promovišu rad savjetovališta Doma zdravlja, kroz korisne informacije iz oblasti pedijatrije, ginekologije, raspored rada izabranih doktora, ginekologa i pedijatara u svim objektima Doma zdravlja, za šta su nedavno dobili saglasnost Ministarstva zdravlja. Na reklamnim panoima, kako je pojasnio, biće i reklama određenih suplemenata, ali isključivo državne apotekarske ustanove “Montefarm”.

Iz Odbora direktora “Vijestima” su odgovorili da nijesu upoznati sa slučajem koji je objavljen i na društvenim mrežama, da se na reklamnom panou Doma zdravlja reklamiraju usluge privatne zdravstvene ustanove.

Predsjednica Odbora direktora Natalija Popović Petrić “Vijestima” je odgovorila da to tijelo, prema Statutu ustanove, odlučuje o izdavanju u zakup prostora, medicinsko-tehničke opreme i drugih sredstava neophodnih za obavljanje zdravstvene djelatnosti, uz prethodno pribavljeno odobrenja Ministarstva zdravlja.

”Ovakvu vrstu reklamiranja Odbor ni na jednoj sjednici nije razmatrao niti dao saglasnost za istu. Da je Odbor bio u prilici da ovu temu razmatra, sigurna sam da ne bi dao saglasnost za promociju bilo koje privatne zdravstvene ustanove u okviru javne zdravstvene ustanove jer to smatra konfliktom interesa”, istakla je Popović Petrić.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents