Glavni grad: Iako nije naviknut na to, Klikovac da počne da se služi činjenicama

Iz Glavnog grada su reagovali na izjavu odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrije Klikovca i kazali da, iako nije naviknut na to, da počne da se služi činjenicama.

Kako su istakli u saopštenju, apsolutno su netačne tvrdnje Klikovca da je po Budžetu za 2022. godinu došlo do smanjenja bruto zarada u odnosu na 2021. godinu, o čemu govore svi javno dostupni dokumenti.
 
„Prema Završnom računu Budžeta Glavnog grada za 2021. godinu za bruto zarade u Glavnom gradu potrošeno je 10,79 mil eura, a za 2022. godinu potrošeno je 10.95 mil eura, što je više, a ne manje kako tvrdi Klikovac“, navodi se u saopštenju.
 
Nakon toga, dodaju, prethodna gradska uprava je na sjednici Skupštine Glavnog grada od 30.12.2022. godine usvojila Odluku o budžetu Glavnog grada za 2023. godinu, kojom je planirala izdatke za bruto zarade u iznosu od 12,69 miliona eura sa uračunatim povećanjem dodatka na zaradu do 30%, a koje je usvojeno na istoj sjednici.
 
„Predloženim Rebalansom za 2023. godinu, a kako smo i obrazložili, zarade su planirane na iznos od 15,9 mil eura, a zbog povećanja zarada do kojeg je došlo u prvoj polovini ove godine zbog Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa i za oblast kulture koji se primjenjuju i na lokalnu samoupravu“, kazali su iz Glavnog grada.
 
Što se tiče konstatacije Klikovca o uvećanju izdataka preko 200 hiljada eura po osnovu Ugovora o djelu, napominju da su Rebalansom ovi izdaci planirani u iznosu od 984.500,00 eura, znači planirani ali ne i realizovani, a Klikovca podsjećaju da je u 2022. godini, po zvaničnim podacima iz Završnog računa, na ugovore o djelu potrošeno preko million eura, tačnije 1.091.198,93 eura.

„Molimo da kada iznosi konstatacije o savjesnosti trošenja novca građana Podgorice, koristi činjenice iz dostupnih dokumenata Glavnog grada“, zaključuju u saopštenju.

Foto: Glavni grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA