Glavni grad donirao tri kombija za prevoz đaka

Glavni grad je obezbijedio tri specijalna kombi vozila za potrebe prevoza učenika, a paraf na ugovor o donaciji stavile se gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović.

– Donacija kombi vozila Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, veoma je važna jer će olakšati dnevne aktivnosti kada je riječ o prevozu učenika, a Glavni grad je svakako spreman da pruža podršku, ne samo prosvjetnom sistemu, već i zdravstvenom i ostalim sistemima koji funkcionišu na teritoriji Podgorice. Svjesni smo da zajednički možemo mnogo više da postignemo i da je svaka pomoć u ovom trenutku, kada se konsoliduju finansijske prilike u zemlji, važna i značajna – saopštila je Injac, poručujući da Glavni grad ostaje posvećen inkluzivnoj politici koja ne teži podjelama, već podršci i saradnji.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović zahvalila je Glavnom gradu i gradonačelnici Oliveri Injac na donaciji.

– Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u proteklom periodu pokrenulo niz aktivnosti koje se odnose na unapređenje kvaliteta obrazovne infrastrukture i jedan važan segment se odnosi upravo na obezbjeđivanje kvalitetnog voznog parka koji će našim učenicima obezbijediti siguran i bezbjedan prevoz od kuće do škole i nazad. Upravo je zbog toga i ova inicijativa Glavnog grada za nas jako važna jer nam pomaže da ostvarimo jedan od ciljeva koji smo definisali. Osim toga, želim da istaknem da je ova donacija značajna, ne samo sa finansijskog aspekta, već zato što danas šaljemo poruku da samo zajedno, djelujući istovremeno na nacionalnom i na lokalnom nivou možemo uraditi važne stvari za naše najmlađe – poručila je Jakšić-Stojanović.

Foto: Glavni grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents