(FOTO)Kovačević odobrio: Torbe i školski pribor za 69 osnovaca sa seoskog područja

Opština Nikšić obezbijedila je torbe i školski pribor za 69 osnovaca iz četiri škole sa seoskog područja Nikšića. Donaciju, koja je predviđala i druge prigodne poklone školarcima, odobrio je predsjednik Opštine Marko Kovačević, a uručena je učenicima Osnovnih škola „Branko Višnjić“ na Krscu, „Dobrislav Đedo Perunović“ na Bogetićima, „Dušan Đukanović“ na Lukovu i „Janko Bjelica“ u Donjim Crkvicama.

“ Imajući u vidu da je riječ o seoskim školama koje pohađa mali broj učenika i koje su udaljene od gradskog jezgra, i uzimajući u obzir finansijske mogućnosti njihovih porodica, lokalna uprava se nada da će ova skromna pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka za školsku 2023/2024. godinu i doprinijeti njihovom uspjehu u školi. Opština Nikšić i na ovaj način, u skladu sa svojim mogućnostima, stvara uslove i podstiče razvoj vaspitanja i obrazovanja učenika sa seoskog područja. Takođe, Opština je u julu obezbijedila sredstva za obnovu krova i rekonstrukciju plafona OŠ ,,Branko Višnjić“ na Krscu, čime su poboljšani uslovi i omogućen nesmetan rad u školi”, navode iz lokalne uprave.

Donaciju su učenicima uručili potpredsjednik Opštine Mitar Goranović i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica.

foto:Opština NK

NIKŠIĆ PROGNOZA