(FOTO/VIDEO) Radno u uskočkom selu Sirovac: Sakupljaju ljetinu, popravljaju puteve

repriza emisije „Hronika Šavnika“ na programu Televizije Nikšić sjutra(srijeda) od 10,10h

Vrijedni šavnički poljoprivrednici uveliko sakupljuju ljetinu , a najviše razloga za zadovoljstvo imaju stočari koji će na svojim imanjima ukositi duplo više sijena nego lani.

Traktori i ostala mehanizacija u uskočkom selu Sirovac u punom su pogonu, a prinosi su premašili sva očekivanja.

“Pored kosidbe u toku su i infrastrukturni projekti. Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede nasipaju se lokalni putevi, a taj posao bi trebalo da bude završen do kraja nedjelje”, kažu mještani.

Milka Ašanin koja tokom ljeta Podgoricu zamijeni Sirovcem smatra da je to selo jedno od ljepših u Crnoj Gori. Brojni su prirodni potencijali a ovaj predio ima i idealne uslove za razvoj planinskog turizma.

Radovi na putnoj infrastrukturi idu planiranom dinamikom a stanovnici Sirovca očekuju i da će Opština  Šavnik opredijeliti sredstva kako bi se asfaltirale kritične tačke na tom području.

“Ovom projektu prethodila je adaptacija lokalne seoske škole, koja je uz pomoć mještana i brojnih sponzora privedena kraju”, kaže Mirčeta Mikić, predsjednik režijskog odbora.

Naši sagovornici smatraju da bi probijanje tunela kroz prevoj Semolj otvorilo niz mogućnosti za bolju valorizaciju brojnih prirodnih resursa sa kojima raspolaže ovo područje, što bi doprinijelo i bržem  razvoju poljoprivrede  i turizma.

Milinko Miličić

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA