(FOTO/VIDEO) Pogledajte kako izgleda novi park pored jezera Krupac

Nova rekreativna oaza kod jezera Krupac završena je na radost sugrađana a naročito najmlađih. Investitor projekta je EPCG, koja gazduje akumulacijom Krupac, dok je projekat uradila opštinska Agencija za projektovanje i planiranje. Prema riječima PR Elektroprivrede Crne Gore Eleonore Albijanić, izrada projekta iziskivala je dosta vremena.

“Radovi su počeli u avgustu 2022. godine a trajali su 6 mjeseci. Na zadovoljstvo svih u 2023. godinu ušli smo sa sređenim parkovskim prostorom. EPCG uložila je 250.000 eura + PDV, da bi se park priveo namjeni. Takođe, pošumljeno je oko 130.000 metara kvadratnih prostora uz branu Krupac i zasađeno je oko 500 sadnica duž brane – listopadnog i zimzelenog drveća. Sve je urađeno da bi se spriječila erozija tla te doprinijelo stabilnosti brane.“

Mobilijar u parku je od prirodnog materijala pa se ambijent lijepo uklopio u okolinu, a ovo je dokaz da se vodilo računa da se životna sredina ne ugrozi. U parku je dostupnan inventar za bezbjednu rekreaciju djece. Vanparkovski prostostor ima tri ljetnjikovca dostupna sugrađanima.

“Ono što nije bilo predviđeno projektom a urađeno je ograđivanje parka sa 350 metara ograde, da bi se prostor zaštitio od domaćih i divljih životinja. Ukupna površina parka je oko 7.000 m2 , oko 4.000 m2 je travnjak a igralište se prostire na površini od 450 m2 “, dodala je Albijanić.

EPCG je sa Opštinom Nikšić potpisala sporazum kojim je predviđeno da park bude predat Opštini na održavanje.

Dragana Papović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents