(FOTO/VIDEO) Na Slanom jezeru organizovana promocija Avanturističkog parka

Turistička organizacija Nikšić organizovala je promociju Avanturističkog parka na Slanom jezeru. U saradnji sa partnerima organizovali su prezentaciju aktivnog turizma kroz biciklizam, vožnju kajaka, kao i alpinizam. Promociji je prisustvovalo oko 150 prijavljenih.

Prema riječima Miljana Mijuškovića, savjetnika predsjednika Opštine Nikšić, cijela ideja došla je od strane Budimira Backovića iz kompanije „Montagna travel“, turističke agencije koja promoviše aktivni turizam, čija je kancelarija u našem gradu. Realizaciji ovog projekta doprinijeli su i BK „Perun“, PSD „Javorak“, dok je TO Nikšić doprinijela u promociji ovog centra i organizovanju današnjih aktivnosti.

„Osmislili smo da ovo bude kao jedan avanturistički centar, jer bi park podrazumijevao određeni mobilijar. Ovdje se svodi na to da koristimo ono što je priroda dala, a što ćemo iskoristiti za aktivni turizam i promociju Nikšića kao destinacije koja je idealna za bavljenje sportom i aktivnim turizmom, što zbog konfiguracije terena, što zbog nadmorske visine“, kazao je Mijušković.

On je istakao da je danas upriličen promotivni dan za lokalno stanovništvo i ljude iz drugih djelova Crne Gore, i dodao da će avanturistički centar prevashodno biti namijenjen strancima.

„Sva ova pomenuta društva će promovisati, svako na svoj način, svoje usluge. U okruženju se nalazi stijena koja je idealna za planinarenje. Oko jezera je cijela staza od 17km, koja se može koristiti za biciklizam i pješačenje“, rekao je Mijušković.

Prisutni su imali priliku da se oprobaju u biciklizmu, vožnji kajaka i sup daske, kao i penjanju na alpinističku stijenu. Organizatori smatraju da će ova priča trajati duže.

„Ovo će sigurno trajati duže. Izbacajući slike sa pješačkih tura, dosta ljudi je nakon toga, posjetilo i prošetalo oko Slanog jezera“, rekla je Ana Petrović iz BK „Perun“.

„Ovo je jedna prelijepa manifestacija koja se održava nadomak Nikšića. Imali ste priliku da vidite koliko se aktivnosti može organizovati za samo jedan dan na Slanom jezeru, a da ne pominjemo kakve mogućnosti postoje i na drugim jezerima u Nikšiću“, kazao je Drago Vujović iz PSD Javorak.

Sandra Radulović iz Tivta ističe da joj je ovo prvi put da je posjetila Slano jezero. Kaže da nije očekivala ovakvo prirodno okruženje i dodaje da će preporučiti svima ovu lokaciju.

„Ja sam planinarka. Sa ovim ljudima sam prijatelj preko društvenih mreža i pratimo sve aktivnosti ovog tipa, i evo nas danas tu“, kazala je ona.

Promociji je prisustvovalo 150 prijavljenih iz naše ali i drugih crnogorskih opština. Za učesnike je obezbijeđeno osvježenje i gulaš.

Andrija Vasiljević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA