(FOTO) U Podgorici održan skup podrške Srbima na Kosovu

Na platou ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je održan skup podrške srpskom narodu na sjeveru Kosova.

Grupa mlađih učesnika skupa uzvikivala je „Kosovo je srce Srbije”. Na skupu su bili prisutni predstavnici sa liste “Narodna koalicija” Dejan Vukšić, Vladislav Dajković i Marko Milačić.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i trobojke, a tokom protestne šetnje kroz Bulevarom Svetog Petra i Moskovsku ulicu, okupljene su sa obližnje zgrade gađali jajima. 

Građani su uzvikivali i „Kosovo je Srbija“, a pjevali su i „Oj, junačka Crna Goro“. Policija je regulisala saobraćaj. 

Podsjetimo, Srbi u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku treći dan zaredom protestuju protiv novih albanskih gradonačelnika ovih opština.

Dosadašnji čelnici četiri opštine na sjeveru, Sjeverne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, naseljenih većinom Srbima, bili su iz Srpske liste i podnijeli su ostavke u novembru prošle godine, u znak nezadovoljstva odlukom Vlada Kosova za preregistraciju automobila sa RKS registarskim oznakama – Republika Kosovo.

Izbore 23. aprila bojkotovali su Srpska lista i većinsko srpsko stanovništvo na sjeveru, koje sada ne prihvata rezultate, odnosno nove predsjednike.

Na tim izborima ukupno je glasalo tek nešto više od 1.500 birača od 45.950 upisanih.

Od toga je glasalo samo 13 Srba.

Izvor: RTCG

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA