(FOTO/VIDEO) U OŠ “Luka Simonović” obilježeno 74 godine rada te ustanove

Danas je u  Osnovnoj školi (OŠ) “Luka Simonović” u Nikšiću upriličen bogat kulturno-zabavni program povodom obilježavanja Dana škole – 74 godine neprekidnog rada ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Svečanost, koja je organizovana povodom ovog posebnog dana, privukla je veliki broj roditelja, đaka i nastavnika.

Predsjednik Skupštine opštine(SO) Nikšić Nemanja Vuković, savjetnik predsjednika Opštine Nikšić Miljan Mijušković i sekretarka SO Ivana Šljukić prisustvovali su obilježavanju Dana OŠ „Luka Simonović“.

Događaj je obilježen prigodnim kulturno-zabavnim programom, a u prepunoj sali škole, direktorica Marija Bošković Martinović  otvorila je svečanost riječima dobrodošlice i osvrnula se na bogatu istoriju i postignuća učenika i nastavnika.

“Danas slavimo 74 godine rada naša škole, koja je u prethodnim decenijama bila bastion znanja i vaspitanja, bastion posvećemosti I prosvećenosti, bastion iskonskih I istinskih ljudskih vrijednosti. Škola je u toku svog sedamdesetčetvorogodišnjeg rada postizala odlične rezultate o čemu svjedoče brojna priznanja “, kazala je Bošković Martinović.

Publika je  uživala u raznovrsnom programu koji su pripremili učenici i nastavnici, i  još jednom se predstavili u punom sjaju sa recitacijama, koreografijama i muzičkim tačkama.

Poseban trenutak obilježila je dodjela “Luča” učenicima koji su svojim znanjem, trudom i zalaganjem krunisali devetogodišnje školovanje sa najvećim školskim priznanjem. Direktorica je izrazila ponos zbog rezultata koje su postigli đaci uz zahvalnost svim nastavnicima na njihovom predanom radu i podršci.

Polumaturantima je poželjela da ne zaborave da u školi nijesu sticali samo znanja i vještine koja će primjenjivati ubuduće, već da su stekli drugove i prijatelje za cijeli život. Uz nadu  da će im  škola, nastavnici i saradnici ostati u naljepšem sjećanju.

Bošković Martinović je naglasila da je OŠ “Luka Simonović” primjer dobre prakse u vaspitno-obrazovnom  sistemu u pripremi i edukaciji generacija za buduće staze, i dodala da je ovo prilika da zahvali svim prethodnim nastavnicima, saradnicima i đacima koji su učinili školu onim što je danas.

Ana Jokić

video:RTNK

foto:RTNK, Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA