(FOTO) Bašta i dvorište škole u Župi nikšićkoj: Učenici sa učiteljicama sadili povrće i ukrasne biljke

Učenici Osnovne škole (OŠ) “Dušan Bojović” u Župi nikšićkoj u okviru Eko dana sa učiteljicama uređivali su školsko dvorište, ali i obavili proljećnu sjetvu u školskoj mini bašti.

“U okviru Eko projekta, na temu ,,Školski vrt/bašte“, učenici OŠ ,,Dušan Bojović“, PU Liverovići, sa učiteljicom Violetom Čvorović, su u subotu realizovali nenastavni dan, Eko dan.U sklopu istog nastavili su sa realizovanjem aktivnosti, tj. proljećnom sadnjom povrća, cvijeća, čempresa i maline”,navedeno je na fb stranici škole.

U školskoj mini bašti posadili su  crni luk, salatu, rotkvicu, šargarepu, a od cvijeća kadifu, hrizantemu, lijepu lizu i jorgovan.

“Učenici su naučili kako i kada se sade iste, odakle potiču, na kojim temperaturama rastu. Doprinos u realizaciji Eko dana dala je i učiteljica Danka koja je upoznala svoje učenike sa načinom presađivanja ukrasnog bilja. Bio je to jedan lijep, proljećni, edukativni dan. Hvala roditeljima na pomoći i druženju!”,ističu iz župske škole.

Učenici I, II, III i IV razreda matične škole, sa svojim učiteljicama Željkom, Dijanom, Irenom, Mirjanom i Marijom, su učestvovali u uređenju i čišćenju školskog dvorišta.

“Mališani su pokazali izuzetnu spretnost i umijeće tokom pripreme zemljišta i sadnje ruža, begonija i salvija.Hvala roditeljima što su učestvovali u pripremi i realizaciji aktivnosti!”.

Foto:fb OŠ “Dušan Bojović”

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA