(FOTO) Alterantiva CG: Ministarstvo vojske finansiralo privatne klubove

Ministar odbrane Predrag Bošković sa žiro-računa Ministarstva odbrane Crne Gore i budžetske rezerve finansirao je sa preko 10 miliona eura NVO Ženski rukometni klub Budućnost i Košarkaški klub Budućnost VOLI, saopšteno je iz Alternative Crna Gora.

Navode da su novčani transferi odrađeni u periodu od 28.03.2017. do 14.02.2020. godine.

„Bivši ministar Bošković je pomenutim djelovanjem ušao u zonu teške krivične odgovornosti jer je prekršio Član 416. Krivičnog zakona Crne Gore i zloupotrebio službenu dužnost isplaćujući ogromne novčane sume, bez poziva na tender, NVO organizaciji koja se bavila sportskim takmičenjem i koja se nalazila u zoni krivične odgovornosti utaje poreza. Takođe, bivši Ministar je bio u sukobu interesa, jer je jedno vrijeme obavljao najodgovornije funkcije u toj NVO organizaciji koja je nezakonito učestvovala na sportskim takmičenjima“, ukazuju iz Alternative.

Naglašavaju da je jedan od osnivača NVO Ženskog rukometnog kluba Budućnost bio novinar Darko Šuković, dok je za vlasništvo nad Košarkaškim klubom Budućnost vezan Dragan Bokan, vlasnik preduzeća VOLI.

„Istraživanjem je Alternativa Crna Gora utvrdila da je pomenuta NVO ŽRK Budućnost UGAŠENA, da bi se prikrili finansijski tragovi. Ipak ne dovoljno dobro da se sakriju od Alternativa Crna Gora. Pozivamo Specijalno tužilaštvo Crne Gore da odmah reaguje u skladu sa KZ, da se pomenuto lice ODMAH privede zbog opasnosti da će uticati na svjedoke. Naglašavamo da je dio dokumentacije uništen i da su osnivači ove NVO, kao i osnivači Košarkaškog kluba Budućnost, već krenuli u uništavanje sporne dokumentacije. Sjutra ćemo objaviti i još podataka vezanih za ljude koji su došli posle 30.avgusta 2020. godine“, zaključuju iz Alternative.

Naslovna foto: Skupština

Foto: Alternativa CG/Fejsbuk

NIKŠIĆ PROGNOZA