Formiran predmet zbog curenja testova iz matematike

Povodom medijskog izvještavanja da se slučaj “curenja” testova iz matematike za eksternu provjeru znanja polumaturantima osnovnih škola, dogodio na teritoriji Opštine Rožaje, ovo tužilaštvo je samoinicijativno formiralo predmeta u cilju provjere tih navoda.

„U skladu sa rezultatima postupka izviđaja će donijeti odluku da li je neko lice na teritoriji Opštine Rožaje izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, saopštio je rukovodilac ODT Rožaje Aldin Kalač.

Podsjećamo, eksterno testiranje iz matematike za polumaturante, koje je trebalo da se održi u četvrtak u 12 časova odloženo je jer su testovi stigli do đaka prije polaganja.

U mejlu koji je Ispitni centar poslao direktorima osnovnih škola, navodi se da je došlo do nepoštovanja procedura i mjera koje se moraju ispoštovati radi očuvanja tajnosti testova, te da je iz tog razloga testiranje odloženo.
„O drugom terminu održavanja provjere znanja iz matematike bićete naknadno obaviješteni“, saopšteno je tada.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore saopštilo je da he Ispitni centar utvrdio da nisu ispoštovane procedure i mjere koje se moraju preduzeti radi očuvanja tajnosti testiranja u školama.

Izvor: RTCG

Foto: Pixabay

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA