Fondacija „Čini dobro“ nastavlja projekat „Čini dobro, zasadi drvo“

Fondacija „Čini dobro“ povodom Međunarodnog dana planina, koji se obilježava 11. decembra, realizuje III fazu projekta „Čini dobro, zasadi drvo“.

„Tokom ove faze Projekta dvorišta 24 obrazovno-vaspitne ustanove iz: Podgorice, Tuzi, Danilovgrada, Cetinja, Nikšića, Kolašina i Budve i dvije ustanove socijalne i dječije zaštite iz Podgorice biće bogatija za 100 sadnica Košćele, Čempresa, Paulovnije i Albicije. Sadnice su proizvedene u plasteniku Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” u Podgorici“, saopšteno je iz Fondacije „Čini dobro“.

Dodaju da drveće, kao glavni izvor prerađenog kiseonika u atmosferi, igra ključnu ulogu u očuvanju naše planete.

„Ono doslovno predstavlja pluća Zemlje. Ne smijemo zanemariti i činjenicu da jedno drvo u toku godine proizvodi dovoljno kiseonika za dvije odrasle osobe. S toga svaka donirana sadnica predstavlja korak ka stvaranju zelenih oaza koja će služiti ne samo kao izvor kiseonika, već i kao inspirativno okruženje za učenje u obrazovnim ustanovama“, navode iz Fondacije.

Podsjećaju da su u prve dvije faze projekta donirali 160 sadnica obrazovno-vaspitnim i ustanovama socijalne i dječije zaštite širom Crne Gore.

„Posebno nas raduje što su sadnice proizveli đaci i nastavnici/e Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” i tako doprinijeli poboljšanju zelene infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Fondacija “Čini dobro” će i tokom 2024. godini nastaviti sa realizacijom projekta „Čini dobro, zasadi drvo“.

Foto: Fondacija “Čini dobro”

NIKŠIĆ PROGNOZA