FK „Sutjeska“: Ograđujemo se od bilo kakvih neprimjerenih i nedozvoljenih poruka

U svijetlu događaja prije početka finalne utakmice Kupa Crne Gore, iz Fudbalskog kluba (FK) „Sutjeska“ saopštili su da se ograđuju od bilo kakvih neprimjerenih i nedozvoljenih poruka koje se kose sa kodeksom fer i sportskog navijanja i imaju bilo kakve druge konotacije.

Navijači FK Sutjeska sinoć su u Podgorici uoči utakmice Arsenal – Sutjeska, uzvikivali „Nož, žica, Podgorica“ prilazeći stadionu pod Goricom.

“Na to nas obavezuju moralni principi svakog pojedinca angažovanog u našem klubu, a iznad svega ime i istorija FK „Sutjeska”, naveli su iz tog kluba na Fejsbuku.

Skandiranje navijača osudili su doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, gradionačelnica Podgorice Olivera Injac, predstavnici političkih partija, civilni aktivisti, građani…

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica saopštila je za CdM da je više državno tužilaštvo u Podgorici samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja od strane grupe navijača FK Sutjeska. Iz policije je saopšteno da rade na identifikaciji osoba koje su uzvikivale “Nož, živa, Podgorica”.

izvor:CDM,fb

NIKŠIĆ PROGNOZA