„Evropski tim za Nikšić“: Nikšić se nalazi u tunelu

Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić neće danas prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine grada povodom Dana oslobođenja.

Iz tog Kluba su saopštili da ne mogu „pružati ruku onome koji je državi Crnoj Gori ispružio srednji prst, kao i onima što poslušnički slijepo stoje uz njega“, ali će se kao i prethodnog 18. septembra „pokloniti sjenima slobodara koji su Nikšić oslobodili od ideoloških prethodnika ovih od kojih ga danas moramo osloboditi“.

U Evropskom timu za Nikšić smatraju da Nikšić „danas živi tragediju novog doba u čijim okvirama njime rukovode sljedbenici onih nad kojima su antifašisti trijumfovali te daleke 1944. godine“.

„Taj je Nikšić danas okovan neznanjem, neprofesionalizmom i nepotizmom, moralnim i kulturnim posrnućem, sve dubljom društvenom krizom i jazom među građanima, vješto plasiranim obmanama i dovođenjem u zablude o nekakvim vanserijskim rezultatima, nevidljivim golim okom. Podsjećanja radi, ni nakon dvije i po godine od preuzimanja vlasti, Nikšićanke i Nikšićani gotovo da ne svjedočiše ispunjenju nijednog pompeznog predizbornog obećanja, ali zato su bili u prilici da vide postavljanje kamena temeljca za projekte koji dalje od toga nijesu odmakli“, saopštili su iz Evropskog tima za Nikšić.

Podsjećaju da nova vlast ni nakon dvije i po godine nije završila više infrastrukturnih projekata, pa ni one koji su započeti za vrijeme vlasti DPS-a, koji je na čelu Evropskog tima za Nikšić.

„Jedno je jasno, tri godine su bile i više nego dovoljne za uspješno sprovođenje partijskog zapošljavanja u lokalnoj samoupravi i lokalnim preduzećima, pa ne iznenađuje ni to što su danas u EPCG diplome iz kumstva, prijateljstva i dobrih porodičnih odnosa za posao u nekadašnjem privrednom gigantu vrednije od fakultetskih. Dalje, mandat koji uveliko teče nije bio dovoljan za realizaciju prethodno pobrojanih infrastrukturnih projekata, ali jeste za osnivanje neprofitabilne Solar gradnje, zarad buđenja lažne nade partijskim uhljebima, koja predstavlja neviđeni teret Elektoprivredi, koja je zahvaljujući nedomaćinskom i neznavenom upravljanju srozana na najniže grane. Da igranja sa ljudskim sudbinama im nijesu strana, pokazuje i slučaj Željezare za koju se već danas traže novi investitori, a jedino što je ova fabrika proizvela jeste afera “bankovna kartica u kockarnici”, pa i Fabrike čuvene ruske votke, iz koje se zaposleni iz dana u dan otpuštaju“, naveli su iz Evropskog tima za Nikšić.

„Od grada najvećih kulturnih poslenika i umjetnika, Nikšić je pretvoren u grad u kojem je pravi kulturni dogođaj pojava pjevačkog talenta Miljanića na sceni Nikšićkog pozorišta, a praznik za uši skaradni tekstovi Beogradskog sindikata. Od grada koji je uvijek njegovao pisanu riječ, Nikšić je postao grad cenzure i zabrane promocije književnih djela. Od grada antifašista, Nikšić je danas grad negiranja genocida i grad u kojem njegovo rukovodstvo prisustvuje parastosu ratnom zločincu. Čistog Nikšića se danas samo sjećamo, dok se gradom šire neprijatni mirisi, divlje deponije niču na svakom koraku, traju obračuni sa ekološkim aktivistima, a Komunalno preduzeće, koje bi trebalo da grad čuva od zaraze, zagađuje sredinu i za svoj nerad plaća novčane kazne. Možda noću od mrklog mraka, uprkos sijalicama, koje lokalna vlast plaća preko 800 eura po komadu novcem građanki i građana, ne vidimo obećanu novu zgradu Filološkog fakulteta i Omladinskog centra, ali zato ne možemo da ne primijetimo čopore pasa lutalica koji ugrožavaju bezbjednost nikšićke djece. I mada se aktuelni tunel, simbol vremena s kojim se Nikšić i Crna Gora suočavaju, ne nalazi u Nikšiću, Nikšić se nalazi u tunelu“, zaključuju iz Evropskog tima za Nikšić.

Foto: Evropski tim za Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA