Erdogan odlikovao crnogorske spasioce

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan odlikovao je predstavnike 93 međunarodna tima kao znak zahvalnosti za  učešće u akcijama zaštite i spašavanja usljed katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Tursku u februaru 2023, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U ime crnogorskog tima, kako su kazali iz tog resora, predsjednički orden za izuzetne humanitarne zasluge i priznanje primio je rukovodilac tima Milan Radović, dok je za iskazanu solidarnost, podršku i napor tokom koordinacije svih aktivnosti zahvalnica uručena i ambasadoru Crne Gore u Turskoj Periši Kastratoviću. 

„Podsjetimo, na poziv Centra za koordinaciju i odgovor na hitne situacije Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, Crnogorski tim za zaštitu i spašavanje od zemljotresa od 23 pripadnika (Light USAR) učestvovao je  u akcijama zaštite i spašavanja u Regiji Hatay u gradu Antakija i tom prilikom spasio iz ruševina ženu starosti 40 godina i dječaka starosti 4 godine. Takođe, u Tursku je bio upućen i tim sastavljen od 30 vatrogasaca spasilaca iz Glavnog grada Podgorice i Opštine Nikšić“, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. 

Foto: MUP

NIKŠIĆ PROGNOZA