Ekvivalent: Povećati mogućnosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom iz južnog regiona CG u sektoru turizma

Konferencija za medije, u okviru realizacije projekta „Pristupačne ture – nove društvene mogućnosti za osobe sa invaliditetom“, u organizaciji nevladine (NVO) organizacije „Ekvivalent“ održana je juče u Podgorici, saopšteno je iz te NVO.

„Ovaj projekat ima za cilj povećanje mogućnosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom iz južnog regiona Crne Gore u sektoru turizma, osnivanjem prvog socijalnog preduzeća u zemlji – jedinstvene turističke agencije koja će zapošljavati osobe sa invaliditetom i razvijati i promovisati pristupačne ponude sportsko-rekreativnog turizma u Crnoj Gori turistima sa invaliditetom. Projekat je podržan od strane Evropske komisije i Vlade Crne Gore, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom finansija kao ugovornim tijelom i Ministarstvom rada i socijalnog staranja kao nadležnog ministarstva za praćenje konkretnog sektora“, navodi se u saopštenju.

„Na otvaranju press konferencije ispred nevladine organizacije ‘Ekvivalent’ prisutnima se obratila izvršna direktorica i projekt menadžerka Svetlana Cicvarić kojom prilikom je istakla, da su u sprovođenje ovog projekta uključene još dvije partnerske organizacije: Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj i Plivačko vaterpolo klub Jadran. Dalje je u svom izlaganju predstavila projektne aktivnosti koje će biti realizovane na području Crne Gore, sa fokusom na južni region u naredne dvije godine, navodeći da će tokom implementacije projekta biti osnovana turistička agencija, čija će se djelatnost bazirati na sportsko-rekreativni turizam za turiste sa invaliditetom i kreirani posebno osmišljeni paket aranžmani namijenjeni ovoj kategoriji turista“, piše u saopštenju.

„Svetlana Cicvarić je na kraju konferencije istakla da se važan segment projekta ogleda upravo u zapošljavanju pet osoba sa invaliditetom u pomenutoj novootvorenoj turističkoj agenciji na period od godinu dana tokom implementacije projekta i nastavak njihovog radnog angažmana u periodu od šest mjeseci nakon formalnog završetka projekta“, zaključuje se.

Foto: NVO Ekvivalent

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents