Eko Fond: Nikšić odlučno čuva viševjekovnu tradiciju suživota, tolerancije i zajedništva

Direktor Eko Fonda Draško Boljević uputio je čestitku povodom 18. septembra, Dana opštine Nikšić predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću i svim građankama i građanima Nikšića.

“Slobodarska težnja je uvijek bila nešto čime se Nikšić s pravom ponosio, i zbog koje je kroz istoriju pretrpio brojne ljudske i infrastrukturne gubitke. I danas, svi mi moramo slijediti putokaz antifašističkih ideja brojnih stanovnika ovog grada koji su položili živote u borbi za bolje sjutra“, naveo je Boljević.

Prema njegovim riječima, kao grad studenata, vrijednih industrijskih radnika i raskošnih umjetničkih talenata Nikšić je stvarao preduslove za neka nova, bolja vremena.

Boljević je kazao da je uvjeren da će i u vremenima koja slijede doći do nastavka dinamičnog razvoja po kojem se danas Nikšić prepoznaje, valorizujući tako brojne resurse koje posjeduje, čime će biti sinonim privrednog prosperiteta, kako je to nekada i bio.

„Na temeljima multikonfesionalnog i multinacionalnog društva, Nikšić odlučno čuva svoju viševjekovnu tradiciju suživota, tolerancije i zajedništva, doprinoseći time snaženju evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države.

Uvjeren sam da će potpisani Memorandum o saradnji Eko Fonda i Opštine Nikšić dovesti do realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti usmjerenih na poboljšanju kvaliteta života i zaštite životne sredine u Nikšiću i Crnoj Gori u cjelosti“, zaključio je Boljević.

Foto: Eko Fond

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA