(FOTO) Ekipi OŠ „Luka Simonović“ prvo mjesto na opštinskom takmičenju likovnjaka

Na opštinskom takmičenju likovnjaka koje je održano danas prvo mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole (OŠ) „Luka Simonović“ koja je radila na tarabi pod brojem 3. To su učenici Sara Papić, Petra Brković i Ksenija Blagojević, sa mentorom Budimirkom Dubretić, saopšteno je iz Dječjeg saveza.

Drugo mjesto je, kako se navodi, osvojila ekipa iz škole „Braća Labudović“ koja je radila na tarabi pod brojem 8

„To su učenici: Anja Popović, Kristina Stevović, Jovana Lalić, a mentor je Marija Zeković“, kaže se u saopštenju.

Treće mjesto dijele ekipe škola „Milija Nikčević“ i „Jagoš Kontić“.

„Iz OŠ „Milija Nikčević“ ekipa koja je radila na tarabi 12: Nikolina Božović, Anica Šturanović i Martina Perović, sa mentorom Angelinom Janjušević, a iz škole „Jagoš Kontić“ učenici koji su radili pod brojem 14 su Nikolina Bulajić, Tea Kruščić i Dora Miskivić, sa mentorom Marijom Zeković“, dodaje se u saopštenju.

Učenici osnovnih škola oslikali su tarabe ispred Doma revolucije koristeći razne motive da bi ukazali na prirodne ljepote koje posjedujemo. Tema današnjeg takmičenja bila je priroda, zdravlje i ljepota, čime nastoje poslati poruku u cilju očuvanja i zaštite životne sredine.

Prema riječima sekretarke Dječjeg saveza Ratke Radunović, ovo je samo jedan u nizu uspješno realizovanih projekata, čime Dječji savez podiže svijest i trasira pravi put učenicima osnovnih škola, malim-velikim ljudima, koji detektuju probleme i nastoje promijeniti sliku društva na svojstven umjetnički način.

Učestvovalo je deset škola – šest je prijavilo dvije ekipe, a četiri škole jednu. Ekipu čine tri učenika, a dobitnicima je obezbijeđen sedmodnevni boravak na moru pod pokroviteljstvom Centra za socijalni rad.

Opštinsko takmičenje likovnjaka organizovao je Dječji savez u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Parking servisom, IPC Tehnopolis, kompanijom Međedović i Crnogorskim elektroprenosnim sistemom AD.

Ana Jokić

Naslovna fotografija: Dječji savez

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA