Ecopatriotizam: Zapuštene prostorije Doma zdravlja Nikšić

Grupa građana Nikšića ekološkom pokretu Ecopatriotizam proslijedila je fotografiju iz nikšićkog Doma zdravlja, ukazujući na neprijatno stanje hodnika odjeljenja za transfuziju krvi.

Kako navode iz tog ekološkog pokreta, riječ je o čekaonici dobrovoljnih davalaca krvi koja se, iz nekog razloga, pretvorila u mjesto za odlaganje otpada ili privremeni javni magacin.

“Šokirani građani ukazuju na rizik koji sa sobom nosi ova negativna praksa jer su se deponovanjem kancelarijskog i medicinskog materijala narušila osnovna prava dobrovoljnih davalac krvi koji nemaju uslove za popunjavanje medicinskih formulara kako bi pristupili humanom činu davanja krvi, samim tim ni mjesto gdje bi davaoci krvi mogli da se po potrebi zadrže nakon ovog čina ljudskosti”, navode oni.

Članice pokreta Ecopatriotizam poručuju da je sve oko nas zdrava životna sredina i kako se država ophodi prema prirodi ali i svim medicinskim ustanovama, tako se ophodi prema svojim građanima.

“Takođe se ne smije zanemariti i negativna reflekcija ovakvih nemilih događaja koja može imati direktan uticaj na mentalno zdravlje, budući da Dom zdravlja treba da bude mjesto iscjeljenja, a na potencijalne zaraze”, zaključuju oni.

Foto: Ecopatriotizam

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA