Dukaj – Vujević: Saradnja u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije

U okviru službene posjete Hrvatskoj, ministar javne uprave u tehničkom mandatu Maraš Dukaj, sastao se sa direktorom Državne škole za javnu upravu, Rudolfom Vujevićem.

“Članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i iskustvo koje je imala na putu integracija, kao i u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije, od ogromnog značaja za Crnu Goru”, kazao je Dukaj tokom razgovora.

On je istakao da je opšti cilj reformskih aktivnosti stvaranje efikasne i servisno opredijeljene javne uprave, koju, kako je kazao, “karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i nastojanje da se kroz reformu dostigne nivo koje imaju zemlje članice EU”.

“Ministarstvo javne uprave je otvoreno za saradnju sa svim relevantnim akterima, regionalnim i međunarodnim partnerima, koji nam mogu pomoći u daljoj profesionalizaciji javne uprave. Posvećeni smo tome da javna uprava bude pravi servis svih građana Crne Gore”, kazao je Dukaj.

Iz MJU navode da je Vujević pozdravio aktivnosti za izgradnju moderne i efikasne javne uprave i ponovio spremnost za saradnju i razmjenu iskustva u oblasti javne uprave i digitalizacije, jačanje kapaciteta i planiranja i održivosti obuka.

“Sagovornici su ukazali na brojne potencijale saradnje sa Hrvatskom u oblasti javne uprave kroz razmjenu iskustava, ekspertskoj pomoći i organizovanje studijskih posjeta službenika”, jedan je od zaključaka sastanka.

Foto: Ministarstvo javne uprave

NIKŠIĆ PROGNOZA