Dukaj razgovarao sa britanskom ambasadorkom: Kontinuirana saradnja u domenu sajber bezbjednosti

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, primio je britansku ambasadorku Don Meken i tom prilikom iskazao interesovanje za jačanje saradnje, posebno u oblasti sajber bezbjednosti i reforme javne uprave.  Ministar se zahvalio na dosadašnjoj pruženoj podršci nakon prošlogodišnjih sajber napada na Vladinu infrastrukturu.

Sa prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, ministar je upoznao ambasadorku, kao i o projektima koji su važni za proces digitalizacije i sajber bezbjednosti, a koji treba da obezbijede povećanje povjerenja građana u rad javne uprave.

– Velika Britanija je razvila jedan od najuspješnijih modela javne uprave koji uključuje elektronske servise, transparentnost i participaciju građana u kreiranju javnih politika i komunikacija. Veoma smo zainteresovani za jačanje saradnje, primjenu i prenošenje vaših iskustava- kazao je ministar.

Ambasadorka je čestitala mandat ministru i istakla otvorenost britanske ambasade za nastavak dobrih odnosa i saradnje između ove dvije zemlje.

– U narednom periodu pružićemo podršku na planu zaštite sajber prostora i jačanju kadrovskih kapaciteta u ovoj oblasti-  naglasila je Meken.

Ministar Dukaj i ambasadorka Meken su se složili da je neophodno obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje dvije zemlje u domenu sajber bezbjednosti i sigurnosti, i iskazali spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju bilateralnih odnosa kroz različite zajedničke aktivnosti i projekte.

Foto: MJU

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents