Dukaj: Potencijali Nikšića mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, čestitao je 18. septembar, Dan opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću i predsjedniku Skupštine opštine Nikšić, Nemanji Vukoviću.

„Drage Nikšićanke i Nikšićani, u ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da vam uputim najljepše čestitke povodom 18. septembra, Dana opštine. Nikšić je bio i jeste jedan od simbola razvoja i napretka Crne Gore. Kao opština koja obiluje infrastrukturnim, industrijskim, turističkim, investicionim, kulturnim i univerzitetskim kapacitetima, sa pravom možemo reći da su potencijali Nikšića takvi, da mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona“, rekao je Dukaj.

Dukaj navodi da ga raduje činjenica da je opština Nikšić sa svojim partnerima započela izgradnju Doma digitalne revolucije, stavljajući akcenat na kreativnu, inovativnu industriju, digitalizaciju i modernizaciju, što je oblast ubrzanog razvoja cijelog naprednog svijeta.

„Opština Nikšić organizuje brojne sajmove iz oblasti poljoprivrede i stočarstva, a to je samo jedan od načina na koji opština podržava ove djelatnosti. Za pohvalu je i podrška nevladinim organizacijama, kao jednog od ključnih partnera u razvoju demokratije i prosperiteta zajednice. Ipak, najbolji resurs Nikšića su njegovi stanovnici, koji su prepoznati u regionu i šire, kao ljudi sa vizijom, koji svojim intelektualnim, umjetničkim, sportskim i preduzetničkim rezultatima zaslužuju poštovanje pa i divljenje. Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Nikšić u pogledu digitalizacije javne uprave i uvođenje elektronskih servisa koji predstavljaju važan dio procesa reforme javne uprave. Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Nikšića, još jednom čestitam 18. septembar“, zaključio je Dukaj.

Foto: Ministarstvo javne uprave

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA