Dukaj: Izgradićemo bezbjedniji sajber prostor

Crna Gora se nalazi na svojevrsnoj prekretnici u razvoju sajber bezbjednosti na Balkanu i šire i zajedno možemo izgraditi sigurniji sajber prostor za sve naše građane, smatra ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je danas govorio na konferenciji “Sajber sigurnost:”Digitalna budućnost Zapadnog Balkana”.

„Digitalna transformacija i digitalna uprave po mjeri građana, zasnovana na bezbjednoj infrastrukturi i ključnim sistemima za bržu i lakšu upotrebu elektronskih usluga je jedan od naših najvažnih prioriteta u daljem radu“, kazao je Dukaj.

On je istakao da u korak s digitalizacijom mora ići i sajber bezbjednost, jer je prošlogodišnji napad na Vladinu informacionu infrastrukturu otkrio slabosti i rizike čijem otklanjanju smo bili posvećeni.

“Nalazimo se na svojevrsnoj prekretnici u razvoju sajber bezbjednosti na Balkanu i šire. Unapređenje regionalne i međunarodne saradnje iz ove oblasti, je od ključnog značaja. Sajber prijetnje ne poznaju granice. Naš odgovor mora biti koordinisan i sveobuhvatan. Zajedno možemo izgraditi sigurniji sajber prostor za sve naše građane”, zaključio je Dukaj.

Foto: Ministarstvo javne uprave

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents