Dukaj – Felten: Podrška Njemačke u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije

Ministar javne uprave Marash Dukaj sastao se sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Peterom Feltenom.

Dukaj je izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Feltenom istakao da Crnu Goru i Njemačku krasi intenzivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju.

“On je upoznao ambasadora sa ciljevima i aktivnostima ovog Ministarstva kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave i istakao da je iskustvo Njermačke, kao članice EU od velikog značaja za Crnu Goru, posebno iskustvo u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Felten je ukazao na značaj regionalne saradnje u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima.

Sagovornici su se složili da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakonodavstvu i jasnim pravilima i da ovi preduslovi treba da vode do najboljih praksi.

“Njemačka snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva“, kazao je ambasador Felten.

Sagovornici su ocijenili da tradicionalno dobre bilateralne odnose na svim poljima, treba proširiti i saradnjom u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Foto: MJU

NIKŠIĆ PROGNOZA