„Drage volje ću uvesti moratorijum na gradnju u Budvi“

Ako bude inicijative od nove lokalne uprave, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da će drage volje uvesti moratorijum na gradnju u Budvi.

„Moratorijum na gradnju u Budvi je besmislen budući da je svaki centimetar zemlje zauzet. Ali ako bude inicijative od lokalne uprave, uskoro ćemo, nadam se imati novu vlast, drage volje ću uvesti moratorijum“, kazao je on.

Komentarisao je i izgradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa sa 5 zvjezdica Mia Budva, koju bi činile dvije kule od po 15 i 16 spratova na parceli od 8.500 kvadrata ispred hala Jadranskog sajma, a iza kojeg stoji Budvanska kompanija Mia investments, koja okuplja turske biznismene.

Odović je kazao da će uticati da spoljašnjost zgrade bude usklađena sa mediteranskim tipom građnje.

„Mi smo donijeli rješenje kojim je prijava građenja povučena, odnosno oduzeta. Sada slijedi novi postupak ako to Mia Investment bude željela i da se onda u postupku koji bude na zakonu zasnovan u kojem će sve strane, uključujući i Opštinu Budva moći da se izjasne bude donijeto ili ne bude donijeto novo rješenje o prijavi građenja. Ako sve bude zakonito Mia Investment će imati priliku da završi ili gradi tu zgradu ako bude u skladu sa zakonom“, kazao je Odović.

Komentarišući visinu zgrada kaže da je to u skladu sa onim što se gradilo u Budvi i Crnoj Gori u prethodnom periodu, te da je on došao „na gotovu štetu“.

„Niti sam imao pravo da otjeram investitora. Ono što ćemo moći jeste da to završimo u skladu sa zakonom“, rekao je on.

Poručio je da se mora više raditi na planiranju prostora.

Foto: Savo Prelević/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA