DPS Nikšić: Sramna odluka lokalne vlasti o mijenjanju naziva ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve

Da u Nikšiću vlada anticrnogorska, antievropska i anti-antifašistička histerija, potvrđuju sramne odluke lokalne vlasti, ovog puta artikulisane kroz odluke Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, poručili su u Opštinskom odobru Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu.

– Naime, predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata u ovom tijelu, donijeli su odluke, kakve Nikšić ne pamti, u posljednjih 60 godina, da mijenjaju nazive ulica datih u znak sjećanja na partizanske žrtve, na one koji su se borili za slobodu, za antifašističke i civilizacijske vrijednosti. Nasljednici onih protiv kojih su se upravo borili partizani i crnogorski narod, osiono i bahato koriste mogućnosti koje im daje trenutno zaposijedanje vlasti u slobodarskom Nikšiću, da pokušaju prekrajati istoriju, veličati pripadnike četničkog pokreta i ukidati i brisati sve što podsjeća na antifašizam i partizanski pokret – poručili su oni.

Smatraju da oni koji hodaju četničkim putevima žele izbrisati partizanske, na šta su, kako su kazali, blagovremeno reagovali članovi ovog Savjeta u ime Evropskog tima za Nikšić.

– Pošto očigledno niti znaju niti umiju bilo šta raditi, osim opstajati na podjelama, jedino im je preostalo da donose odluke koje će i dalje dijeliti građane i promovisati nazadne ideologije kojima pripadaju – zaključili su u saopštenju.

NIKŠIĆ PROGNOZA