DNP: Osuđujemo medijsko-tužilačku hajku na Kovačevića

Demokratska narodna partija (DNP) najoštrije osuđuje medijsko tužilačku hajku na Marka Kovačevića koja je već dobila kontekst groteskne sudanije apsurdnije i od Kafkinog “Procesa”, poručili su iz te partije, komentarišući odluku Tužilaštva da se protiv predsjednika Opštine Nikšić podnese krivična prijava jer je tokom intoniranja himne navodno držao ispravljen srednji prst.

Iz DNP-a smatraju da bi trebalo zbog položaja ruku procesuirati i predsjednika države Jakova Milatovića.

„A pošto je položaj ruku glavno krivično djelo u Krivičnom zakoniku, onda želimo da skrenemo pažnju “objektivnom i nepristrasnom” tužilaštvu na položaj obije ruke predsjednika Jakova Milatovića prilikom intoniranja himne. Ako je Marko Kovačević procesuiran zbog položaja srednjeg prsta, onda po istoj analogiji treba da bude procesuiran i Jakov Milatović zbog položaja obje ruke. Ukoliko želite na isti način tumačiti položaj ruku Jakova Milatovića kao što je tumačeno u slučaju Marka Kovačevića, onda je asocijacija još eksplicitnija i sirovija“, poručili su iz DNP-a.

Prema njihovim riječima, crnogorsko tužilaštvo se, u trenutku kad je država metastazirala od SKY aplikacija, pretvorilo u „ideološku miliciju koja posmatra i najmanji tik na licu ili rukama Srba iz Crne Gore“.

„I vidi isključivo ono što želi da vidi. I pored pojašnjenja Marka Kovačevića, tužilaštvo je protiv njega formiralo predmet, da s pravom postavljamo pitanje, da li je nakon Mila Božovića, sad na meti Marko Kovačević, pošto su već sedam godina mete Andrija Mandić i Milan Knežević? Postaje više nego očigledno da je tužilaštvo dobilo zadatak da u gradovima gdje su gradonačelnici iz koalicije Za budućnost Crne Gore ovakvim montiranim postupcima izaziva krizu vlasti, da se s pravom pitamo ko je sljedeći?“, poručili su iz DNP-a.

U međuvremenu, kako navode, „odlomci iz SKY aplikacija u kojima se spominju junaci Đukanovićeve vladavine“, uključujući i samog Mila Đukanovića, najbolje govore o tome da tužilaštvo više zanima položaj srednjeg prsta Marka Kovačevića, nego da sasluša Mila Đukanovića, Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, Milana Roćena i „ostale čuvare crnogorskog poštenja.“

Iz DNP-a smatraju da „ovoliki stepen apsurdnosti“ koji upražnjava crnogorsko tužilaštvo u stvari najbolje govori o njihovoj nespremnosti da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima crnogorskog društva: organizovanim kriminalom i korupcijom.

„I da će se baviti svim i svačim osim onim što od njih očekuju građani a za šta su izabrani. A pošto se približava 13. jul naš najznačajniji državni praznik, pozivamo sve naše funkcionere na oprez, jer nemamo dilemu, da ako se neko od njih tog dana s tri prsta počeše po glavi biće ekspresno osuđen odsijecanjem čitave šake“, zaključili su u saopštenju.

Izvor: Dnevno

Foto: DNP

NIKŠIĆ PROGNOZA