Dmitrović i Radulović: Smjena zbog odbrane inegriteta prosvjete je velika čast

Smijenjena direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović i smijenjena predsjednica Upravnog odbora Valentina Radulović reagovale su nakon odluke Vlade da ih razriješi.

U reagovanju dostavljenom medijima, navode da je smjena zbog odbrane integriteta prosvjetne struke kolega iz Komisije za ocjenjivanje, koje nijesu htjele da „zažmure na jedno oko“, a potom samog UO i direktorice Dmitrović velika čast.

-Ovaj upravni odbor, direktorica, a posebno kolege koje su vršile ocjenjivanje maturskih testova, u svakom momentu na umu su imale dvije stvari: da treba čuvati sistem nezavisno od pojedinca i, možda još važnije: ako djecu obrazovni sistem nauči da se varati isplati, kako ih to vaspitavamo i sa kakvom ih porukom šaljemo u društvo? Na kraju, jos jednom ističemo činjenicu da zakonski ne postoji način na koji se pomenuta komisija mogla odnijeti prema ovom slučaju, osim onako kako se i odnijela – navode u reagovanju. 

Članovi ovog UO, kako kažu, mogu da obavljaju bilo koje poslove van Ispitnog centra.

-Ali kada smo u Ispitnom centru, tada smo jedino i isključivo predstavnici obrazovnog sistema, koji su svoj posao obavljali časno, odgovorno i profesionalno, snažno utemeljeni u stavu da ličnim primjerom insistiramo na onome u šta vjerujemo. Kolegama koje će u budućnosti obavljati ovaj posao želimo uspjeh u radu, nadajući se da će ugled obrazovnog sistema braniti onako kako dolikuje – zaključile su one. 

Izvor: Pobjeda

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA