Đurašković: Crna Gora 13. jula potvrdila svoje viševjekovno trajanje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković čestitao je građanima Crne Gore 13. jul – Dan državnosti.

„Cijenjene Cetinjanke i Cetinjani, uvažene građanke i građani Crne Gore u domovini i dijaspori, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore! Slaveći današnji praznik prilika je da se podsjetimo dva značajna datuma iz crnogorske prošlosti – 13. jula 1878. godine kada smo na Berlinskom kongresu dobili formalno međunarodno priznanje, i 13. jula 1941. godine koji su velikani svjetske misli ocijenili kao istorijski događaj koji spada među najveće domete slobodarske tradicije 20. vijeka. Ovim slavnim datumima smo zavrijedili poštovanje velikih sila i aktera svjetske politike, a Crna Gora potvrdila svoje viševjekovno trajanje i pokazala kako se čuva ugled, dostojanstvo i slobodarska tradicija“, navedeno je u čestitki Đuraškovića.

On je istakao da smo, uz duboko poštovanje prema djelima naših predaka i pijetet prema žrtvama koje opominju da borba za slobodu, jednakost i pravdu nije završena, dužni da se snažno odupremo istorijskom revizionizmu, ostajući dosljedni onoj državotvornoj i antifašističkoj vertikali i vrijednosnom sistemu koje ovaj značajan datum simbolizuje i na kome se temelji savremena Crna Gora.

„Unapređujući našu državu na tim temeljnim vrijednostima koji nam garantuju prosperitet i budućnost u društvu prosvijećenih naroda Evrope i svijeta, koristim priliku da još jednom svima od srca čestitam Dan državnosti Crne Gore i 82 godine antifašističke borbe i Narodnooslobodilačkog ustanka crnogorskog naroda! Neka je vječna Crna Gora“, poručio je Đurašković u čestitki.

Izvor: Antena M

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA