Đukanović čestitao Ramazanski bajram: Naš dalji put, neopozivo je put razumijevanja, suživota i sloge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti uz želje da, nakon mjeseca posta, odricanja i molitve, praznične dane provedu u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

„S pravom se ponosimo time što je Crna Gora zemlja mnogih vjerovanja i uvjerenja, a naše društvo otvorena i raznolika demokratija obogaćena i civilizacijskim vrijednostima Islama. Religije koja inspiriše da vodimo živote zasnovane na pravdi, saosjećanju i ličnoj odgovornosti. Iskreno vjerujem da danas živimo u vremenu u kojem je više nego ikada potrebno prepoznati se u svemu što nas spaja”, istakao je Đukanović

Prema njegovim riječima, naš dalji put, neopozivo je put razumijevanja, suživota i sloge.

“Neka nam i sveti dani Ramazanskog bajrama budu izvor trajnoga nadahnuća afirmaciji vrijednosti koje dijelimo i snaženju prijateljstva koja nas vezuje, sa sviješću o zajedničkom izazovu i obavezi da učinimo svijet još boljim mjestom za sebe i svoju djecu. Učinimo to svom snagom i samopouzdanjem s kojom smo zajednički postigli najveće uspjehe savremene Crne Gore, obnovivši njenu nezavisnost, na odlučnoj i jasnoj volji da gradimo, a ne da rušimo, da uvećavamo, a ne umanjujemo, da snažimo, a ne slabimo‚ sa jasnom vizijom o modernoj evropskoj i prosperitetnoj Crnoj Gori.
U svijetlu ovih misli Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori još jednom upućujem čestitke povodom ovog posebnog praznika uz želju da ga proslavite zajedno s porodicama, prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje”, zaključio je on.

NIKŠIĆ PROGNOZA