Djeca iz srpskih enklava na Kosovu i ove godine ljetuju u Tivtu

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” pod vođstvom direktora Arna Gujona i ove godine organizovala je ljetovanje u Tivtu za 42 mališana iz srpskih enklava sa Kosova i Metohije.

Djeca iz Ropotova, Kosovske Kamenice, Raniluga i Goraždevca prvi put su ugledali more. Smješteni u hotelu “Kamelija”, djeca uživaju u ljetovanju, otkrivajući čari mora i života uz more.

Opština Tivat obezbijedila je djeci izlet brodom “Vesna” po zalivu Boke Kotorske. Goste je na gradskoj rivi Pine u ime lokalne uprave preksinoć dočekala i pozdravila sekretarka za lokalnu upravu, Jelena Šćekić.

Milovan Simjonović iz NVO “Solidarnost za Kosovo” kazao je da ta NVO već 12 godina organizuje ljetovanja u Crnoj Gori za djecu sa Kosova, a osam godina zaredom oni borave u Tivtu.

„Tu smo vrlo lijepo primljeni, imali smo nekoliko izleta, do Miholjske Prevlake i Kotora, evo danas imamo vožnju brodom koju nam je obezbijedila Opština Tivat i ja im se ovom prilikom zahvaljujem. Djeca su prezadovoljna, uživaju u ljepotama mora i vašem prelijepom gradu”, kazao je Simjonović.

foto:Opština Tivat

NIKŠIĆ PROGNOZA