Decenija opštine Petnjica, Abazović čestitao jubilej

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan opštine Petnjica, napominjući da Petnjičani ove godine obilježavaju značajan jubilej – deset godina od njenog ponovnog konstituisanja.

„U protekloj deceniji, Petnjičanke i Petnjičani, sa organima lokalne vlasti, dokazali su da sami najbolje mogu da prepoznaju ciljeve, potrebe i put razvoja kojim treba da idu. Kao i do sada, Vlada će biti iskren partner lokalnoj samoupravi i podržati je u strateškim i infrastrukturnim poduhvatima, kojima ćemo nastaviti snažnije da ističemo prednosti i bogatstvo bihorskog kraja, koje je raznoliko kako u prirodnoj i materijalnoj, tako i u duhovnoj, kulturno-istorijskoj dimenziji i značaju“, piše u čestitki Abazovića.

Dodaje da je važno izraziti zahvalnost i dijaspori, potomcima Bihoraca, koji su, kako navodi, svojim trudom i nesebičnošću, mnogo puta do sada dokazali ljubav prema Petnjici i Crnoj Gori.

„Stoga, očekujem da ćemo još snažnije, zajednički, raditi za dobrobit Petnjice i cijele Crne Gore kako bi se značajnije valorizovala ponuda sjevera i njegovo sveukupno prirodno bogatstvo. Uvjeren sam i da će bolja dostupnost svih crnogorskih opština i veća iskorišćenost poljoprivrednog i energetskog potencijala uskoro dovesti do uravnoteženog razvoja sjeverne, sa centralnom i južnom regijom“, istakao je predsjednik Vlade.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA